top of page

Parlant amb... Berta Enrich


Llicenciada en Químiques i màster en Protocol, Relacions Institucionals i Organització d'Esdeveniments.

La Berta és una entusiasta promotora dels cursos per joves professionals solters "Projecte Personal" que organitza l'Associació FERT.

Entre ella i dues persones més, han aconseguit convocar a quasi vuitanta joves que han començat tres d'aquests cursos en el mes de febrer.


Com vas conèixer el FERT?

La primera vegada que vaig sentir parlar del FERT va ser a casa, gràcies als meus pares i avis. De fet, tinc molt present algun record dels avis explicant que al FERT van conèixer els qui van acabar sent la colla d’amics més propers, amb qui van acabar fent viatges i trobades al llarg de tota la seva vida.


Podríem dir que les referències que he tingut han estat molt bones, encara que, pel que havia sentit, pensava que només es feien cursos per matrimonis. No va ser fins l’any passat que vaig descobrir que des del FERT s’organitzaven cursos de formació dissenyats específicament per a persones de totes les edats, etapes i moments vitals de la vida.


Una amiga va ser la que em va animar i reconec que m’ho va vendre tan bé, que juntament amb una altra vam començar a motivar a la gent perquè també s’hi apuntés.


Què destacaries de la teva experiència?

De la meva experiència destacaria les converses a l’hora de treballar els casos, els debats que han sorgit a posteriori i, sens dubte, la gent amb qui he coincidit.


Recordo molt especialment la primera sessió del curs “Projecte Personal 1” on se’ns va parlar dels diferents estils relacionals que existeixen. Crec que si preguntéssim a tots el que vam fer el curs, coincidiríem que va ser una sessió on el ponent va aconseguir sorprendre’ns i captar la nostra atenció al 200%. Les persones tenim estils relacionals diferents i això es tradueix en el fet que la informació la rebem de diferent manera. Adaptar la nostra comunicació a l’estil de la persona a qui ens dirigim és clau perquè ens puguem entendre millor. Tot i que pot semblar una reflexió senzilla, amaga quelcom molt més profund: al cap i a la fi, la felicitat mai és un camí aïllat i no s’assoleix al marge dels altres. No hi ha dubte que només serem feliços estimant i per això necessitem entendre’ns.


Quins arguments et serveixen per animar els teus amics a participar?

Crec que tots som conscients que estem cada vegada més submergits en una societat en la qual aquells trets que capaciten a la persona per aconseguir l’èxit, l’acceptació social, la notorietat..., són enaltits, i a poc a poc ens deixem arrossegar cap a l’abandonament de les virtuts humanes, ja que són vistes com un contratemps si es vol triomfar. En aquest sentit, és motivador trobar moments i espais on compartir, reflexionar i contrastar punts de vista, maneres de fer i de veure la vida. I sobretot, respondre o preguntar-nos qüestions com: “Quin lloc ocupa el “futur” en els meus pensaments?”, “Què és l’èxit?”, “És important tenir un projecte de vida?”


Com veus el futur del FERT? Milloraries alguna cosa?

La societat avança imparable en molts sentits i perquè els cursos continuïn funcionant tan bé com fins ara, l’únic que diria és que caldrà que mai es deixin d’actualitzar els casos. Estic segura que si es manté l’essència i el valor del FERT, els cursos s’aniran multiplicant any rere any.


Una vegada em van dir una frase que se’m va quedar gravada: “La vida és un instant entre dues eternitats, com una estrella en el firmament”. Penso que depèn de nosaltres convertir la nostra vida en una estrella fugaç o en un punt de llum en aquest món. I aquests cursos serveixen per fer-te veure el valor de les coses ben fetes, el valor d’un projecte de vida amb cap i peus.

92 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page