L’Ezequiel és coordinador de projectes en el sector de la construcció i l’enginyeria. La Mercè és responsable de laboratori d’un celler. Tenen tres fills.
El matrimoni va participar en un dels cursos TWOgether que tenen lloc durant un cap de setmana a Torreciutat.
- Com vau conèixer l’orientació familiar?
Durant l’etapa escolar dels nostres tres fills vàrem participar en diferents COF del FERT organitzats a l’Escola Camp Joliu, de l’Arboç del Penedès. Per uns amics vàrem saber de l’existència del curs TWOgether, d’un cap de setmana a Torreciutat, i ens va semblar molt interessant.
- Globalment, com veieu el plantejament d’aquest curs?
Doncs, que es tracta d’una oportunitat immillorable per reflexionar —partint del compromís com a parella— sobre tot el que abasta la nostra vida familiar, professional, social, etc. Va molt bé per posar-se al dia i repassar tot el que potser ja sabem sobre el matrimoni i la vida de parella, però que fàcilment oblidem i no hi donem la importància que mereix.
- Quins continguts voldríeu assenyalar?
En un primer moment, ens van fer reflexionar sobre el compromís entre tots dos i com aquest compromís ha anat evolucionant en el temps. Ens va fer pensar en com hem construït aquesta relació i com la comunicació ens ha ajudat a prendre decisions importants.
La formació consta de diferents ponències, amb exercicis i guions que conviden a valorar els punts forts de la parella, de les nostres relacions íntimes, del llenguatge que utilitzem per comunicar-nos i també del perdó davant les ofenses que de vegades ens fem sense adonar-nos-en.
L’últim dia, per nosaltres, va ser el millor, quan davant una història (el cas que vam treballar), que podria ser real d’una família, tots anàvem opinant segons la nostra experiència i les diferents respostes ens interpel·laven.El grup era d’una vintena de matrimonis de totes les edats, des dels que tenien infants (que havien deixat amb avis o cangurs), fins a d’altres amb fills adolescents, i fins i tot amb nets.
De tota manera, en la línia del FERT, les sessions tenen sempre un caire participatiu que les enriqueixen. Quedava clar que a qualsevol moment de la vida podem enfortir el nostre matrimoni, i ens atreviríem a dir que és un curs que es pot repetir al llarg de la vida.
- Què hi afegiríeu per animar els vostres amics que participin en un TWOgether?
Coincidim amb el rector de Torreciutat (que ens va rebre i estar pendent de nosaltres des del primer moment del curs) que hi ha una gran necessitat de redescobrir la bellesa del matrimoni. Nosaltres mateixos ens trobem amb amistats que desordenen les prioritats, posant els fills o els pares o la feina per davant de la seva parella i és quan comencen els conflictes. La base de la nostra vida matrimonial és la nostra parella i a través del diàleg construïm la família que volem ser.
Ens va anar molt bé aquest punt “romàntic” que té el curs, de poder dedicar un cap de setmana a nosaltres sols, allunyats de les obligacions quotidianes i de la rutina, en un entorn immillorable com és el Santuari de Torreciutat.
Comentários