Sessions a Girona

Sessions a Girona

Alfons Cucurull va impartir una sessió de treball conjunta entre professores i matrimonis encarregats de curs, organitzada pel col·legi Les Alzines (Girona), per a l’etapa d’Infantil.

L’objectiu de la sessió era aprofundir en el paper d’un matrimoni encarregat de curs (MEC), conèixer en què consisteix i quina ha de ser la seva missió, així com la importància de la relació amb la professora encarregada de curs en l’acompliment d’aquesta tasca.

La metodologia utilitzada va consistir en la lectura d’un cas escrit i pensat per a la sessió, en el qual els protagonistes eren una mare i un pare de l’escola als quals se’ls havia demanat que fossin MEC.

Al final de la lectura, i reunits per cursos, les professores i els matrimonis van treballar en grup les qüestions que suscitava el cas, guiats per una sèrie de preguntes orientades a reflexionar sobre la figura del matrimoni encarregat de curs.

La sessió va concloure amb la posada en comú de les diverses conclusions a les quals va arribar cada grup de treball, i al final de la sessió, el moderador les va concretar, resumir i ordenar.

A continuació, es va fer una sessió similar per als professors del col·legi Bell-lloc, interessats també a conèixer més a fons els programes del FERT i la importància d’ajudar els pares en l’educació dels fills, com a eina de suport al costat de l’escola.