Ponència Roma

Ponència Roma
La Directora de l’IESF (Institut d’Estudis Superiors de la Família, de la UIC), del qual el FERT n’és extensió universitària,  va participar al “V Curs d’actualització en Dret Matrimonial i Processual Canònic”, organitzat per la Universitat Pontifícia de la Santa Creu, a Roma.
La intervenció de la Dra. Montserrat Gas va tractar sobre si és possible celebrar vàlidament el sagrament del matrimoni sense fe. El títol de la conferència va ser:   ¿Pot existir un matrimoni sacramental sense fe?
En el context de l’any de la fe els organitzadors del curs han considerat oportú abordar aquesta temàtica, molt actual, ja que cada cop són més les persones que es casen a l’Esglesia per motius socials i no mogudes per la fe religiosa. Hi ha qui es planteja que molts d’aquests matrimonis potser serien nuls precisament per la mancança de fe dels contraients. Aquest plantejament però, no té en compte que el matrimoni és un sagrament peculiar i que per casar-se vàlidament no es necessita un acte de fe, sinó la voluntat de donar-se a l’altre còniuge i d’acceptar-lo com a espòs.
La Dra. Gas també va participar en el cas pràctic sobre ” la relevància de la falta de fe en el consentiment matrimonial”,