Eli Gómez Corbella

Eli Gómez Corbella

Parlant amb… Elisenda Gómez Corbella

 Diplomada en Magisteri (Educació Primària) i llicenciada en Psicopedagogia. És mare de tres fills i moderadora del FERT.

 

Què et va portar a l’ Orientació Familiar?

Com a mestra que soc, he dedicat la major part de la meva vida professional a la docència, a l’educació de nois i noies i de retruc assessorant a un munt de famílies. Es podria dir que són dues feines que van de la mà. Quan vaig fer un canvi de feina i vaig arribar a una escola de Girona on l’acompanyament de famílies era i és encara la clau del procés d’aprenentatge, em vaig endinsar encara més en l’orientació de famílies fent sessions i xerrades. Fou aleshores quan em van donar l’oportunitat de participar en l’Orientació Familiar de la mà del FERT, vaig fer els cursos de formació i ja porto 3 anys formant i orientant famílies.

Com a professional de l’ensenyament, veus alguna incidència positiva en les famílies que participen en els nostres COF? En veig moltes. El sol fet que un grup de famílies es trobin i parlin de com eduquen els seus fills, que parlin dels seu dia a dia i comparteixin experiències és molt positiu. En una tasca molt important perquè els fills no neixen amb un manual sota del braç.

Què t’aporta a tu l’orientació familiar? És molt gratificant, perquè  jo també soc mare de tres fills i he assistit personalment a les sessions de formació i sé com s’agraeix aquest suport. Una de les coses que més m’agrada és quan acabo una sessió amb un grup de famílies amb les que he connectat i marxen cap a casa amb un munt de bones idees i de bons propòsits, per millorar el seu dia a dia, perquè al cap i a la fi es tracta d’això.

Últimament estàs moderant els temes del Programa Primeres Passes. Què destacaries de cada un d’ells? M’agrada molt perquè normalment em trobo amb pares primerencs, amb moltes ganes de fer-ho molt bé i d’aprendre molt. El més important d’aquest programa o el que destacaria és la importància d’una bona adquisició d’hàbits i rutines que seran la clau per un èxit futur. És a dir, estem plantant les arrels perquè els fills i filles puguin ser, en un futur, nois i noies responsables, autònoms, feliços i el més important capaços de fer feliços a les persones els envolten. Sovint pensem que les edats primerenques són fàcils, però moltes vegades no és així, per aquest motiu és important acompanyar les famílies en aquesta etapa.

Aquest any has hagut que dirigir alguna sessió per via telemàtica . Què t’ha semblat aquesta nova experiència? Doncs la veritat és que m’ha sorprès en positiu. Crec que la situació actual que ens està tocant viure no entrava en l’imaginari de ningú. Com a societat ens ha tocat fer una de les coses més importants i que més tenen a veure amb la intel·ligència humana, adaptar-nos. I l’Orientació Familiar també ho ha fet. Davant la impossibilitat de fer trobades de gent, el tancament, els confinaments, etc.. hem pogut tirar endavant. Qualsevol moderador del FERT prefereix les sessions presencials, sense cap mena de dubte; però fer-les de manera telemàtica ens ha permès poder-les dur a terme, cosa que semblava molt difícil.

En una societat de canvis tan ràpids, com veus el futur de l’Orientació Familiar? La veig molt necessària. Precisament el fet de que sigui una societat canviant fa que sense adonar-nos anem perdent lo essencial. És cert que perquè sigui una orientació útil i eficaç s’ha d’anar adaptant a aquesta realitat canviant. Per això és tan important el que fem al FERT d’anar actualitzant els casos, de formar els moderadors constantment a través de sessions i xerrades. Hem d’estar oberts i amatents per poder donar un bon servei a les famílies que confien en nosaltres.