Curs per a pares

Curs per a pares

Durant quatre dimecres he assistit al COF “Puc millorar com a pare?”, que a diferència dels COF habituals, que també imparteix el FERT, és només per a pares (homes). Tot i que s’imparteix des del 2014, és un format nou i molt bo, al meu parer,  perquè es duu a terme el mateix dia tant l’estudi del cas com la solució.  Es fa el debat del cas amb el grup assignat, que dura més o menys 45 minuts, a continuació se sopa i, després, es tornen a reunir tots els grups amb el moderador del cas per extreure’n les conclusions.

La veritat és que al principi et xoca perquè penses: un COF només per a mi?, i la meva dona?… Però un cop comences la primera sessió ja hi trobes el sentit. És cert que tots dos hem d’educar els fills de la mateixa manera, i així ho fem, però el nostre paper com a pares homes és únic per als nostres fills. Com en altres COF als quals he assistit, s’aprèn moltíssim. En els debats, en funció del cas que toca aquell dia, cada membre del grup aporta inquietuds, preguntes, experiències i solucions als problemes o qüestions que els ha tocat viure amb els propis fills o amb “els d’algun conegut”.

Hem parlat de molts temes, com l’autoritat, atès que no és igual la que exerceix o té el pare que la de la mare; la presència, perquè és molt important per als fills que el pare hi sigui; el coneixement de cadascun dels fills per poder-los guiar bé; el fet de sustentar-los, però no només econòmicament, que tot i que és molt important potser no és el més important, ja que els hem de sustentar també afectivament, intel·lectualment i espiritualment.

I tornant al tema que només és per a pares homes, us puc assegurar que, en tots aquests temes i en molts d’altres, no és igual el que aporta el pare que el que aporta la mare als fills. Cap dels dos és més important que l’altre, però sí que val la pena saber quin és el nostre paper.

Joan Barragán

Participant del curs