Cloenda Fòrum UNIV

Cloenda Fòrum UNIV

Javier Vidal-Quadras: «És bo que tots tinguem la nostra família com a referent»

Més d’un centenar de persones van participar en el Fòrum UNIV que, per setè any consecutiu, ha organitzat la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona. Dissabte passat va ser la cloenda de l’edició d’aquest curs que ha tractat el tema “L’empremta de la família”.

L’acte de cloenda va anar a càrrec de Javier Vidal-Quadras, President del FERT, professor de Dret de UIC Barcelona, secretari general de la International Federation for Family Development (IFFD) i president de l’institut The Family Watch, que va impartir la conferència: “La família, l’hàbitat humà”.

Durant la seva intervenció Vidal-Quadras, que com a secretari general de la IFFD és consultor a l’ONU, va explicar el perquè de la importància de la família per a la societat: “És el camp de batalla de les ideologies —va afirmar—, ja que quan un no té filiació, busca afiliació”. Per això, el ponent va exposar quina és la seva tasca a les Nacions Unides: “Estudiem i busquem quina és la família que realment ajuda i quin és l’interès del menor, per protegir-lo. És bo que tots tinguem la nostra família com a referent —va assegurar—, tenint present que la família sostenible és aquella que permet satisfer les necessitats actuals, però sense oblidar les següents generacions”. I quina és aquesta “família sostenible”? Segons el ponent, “és difícil definir què és la família —ni l’ONU en té una definició clara—, però les estadístiques mostren que la que realment funciona és la família original”. Amb aquesta conferència es va clausurar el VI Fòrum UNIV UIC Barcelona. Ara, els estudiants estan en espera de saber quines tres ponències han estat premiades amb una beca per participar en la fase internacional d’aquest fòrum, durant la Setmana Santa, a Roma.

El Fòrum UNIV és un espai de diàleg interdisciplinari entre estudiants de diferents universitats. En grups, els participants han de presentar, davant d’un jurat, un treball relacionat amb la temàtica genèrica de cada edició, enguany, “L’empremta de la família”. Això és el que van fer, durant la jornada del dissabte 13 de febrer.