50 aniversari del FERT

50 aniversari del FERT

Amb un gran ambient de celebració familiar i amb la solemnitat convenient que ha de tenir un acte acadèmic, el dia 29 de setembre es va organitzar un acte institucional entranyable per celebrar els 50 anys d’aquesta associació, que fa mig segle que treballa per la formació de pares i mares de família.

A l’Aula Magna de UIC Barcelona s’hi van reunir més de dues-centes persones per assistir a un acte corporatiu que, embolcallat en múltiples emocions, va suposar el reconeixement de la tasca duta a terme durant tots aquests anys, la constatació que la feina feta ha donat molts fruits i la seguretat que se segueix en el bon camí.

La societat actual necessita les idees, els criteris i les actuacions que plantegen els programes Family Enrichment i l’elevat percentatge de satisfacció dels participants en aquests cursos augura un gran futur de l’orientació familiar al segle XXI.

L’acte el va presentar i dirigir magistralment la professional dels telenotícies de TV2 Núria Ramírez, que va explicar, amb gran satisfacció, que durant molts anys la seva mare va coordinar els cursos que organitza el FERT. En primer lloc, va presentar el Sr. Javier Vidal-Quadras, molt estimat i actual president de l’associació, que, amb la seva habitual eloqüència i claredat, va dirigir unes paraules entranyables i constructives amb què va deixar constància que, tot i tractar-se d’una celebració de 50 anys, l’orientació familiar és als seus inicis.

A continuació, va cedir la paraula al Sr. Miguel Àngel Cazcarra, president de la Fundació Familiar Catalana, que va explicar l’eficaç tasca de suport que aquesta fundació realitza des de fa molts anys.

Després, Núria Ramírez va fer intervenir-hi el Dr. Xavier Gil, rector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona). Aquesta universitat, que va néixer com a fruit d’un vell anhel del FERT de crear un centre de formació amb caràcter universitari, ara és l’entitat que acull les instal·lacions del FERT.

Per acabar, la Sra. Renata Karlmaska, United Nations Focal Point on the Family, va impartir una extensa lliçó magistral sobre “El paper de la família en l’agenda de desenvolupament 2030 de l’ONU”.

L’acte va acabar amb la intervenció del director executiu, el Sr. Toni Guarner, amb paraules d’agraïment als centenars de persones que, al llarg d’aquests cinquanta anys, han deixat els seus granets de sorra en l’activitat tan extensa i variada del FERT.